Llegim en parella

Il-lustració: Liniers
Acompanyament i
un bon model,
dues variables que ajuden a fer bons lectors.





En aquestes dues premisses es basa el programa educatiu Llegim en parella impulsat pel Grup de recerca sobre aprenentatge entre iguals
Si us voleu documentar sobre el tema, aquí teniu dos articles aclaridors:
Aquest curs tindré l'oportunitat de treballar de costat amb dues escoles del Penedès que portaran a terme projectes en aquesta línia. L'Escola Baltà Elias de Vilafranca del Penedès, té intenció de fer entrar voluntaris a les classes acompanyant els grups de cicle inicial en l'aprenentatge inicial de la lectura; i l'Escola El Castellot de La Múnia participa en el programa Llegim en parella en la versió anglesa Reading in pairs, a cicle superior. En sembla que tots plegats n'aprendrem molt.

Us deixo aquí un vídeo on, des de l'Escola Riera de Ribes, ens expliquen la seva experiència al programa Llegim en parella:
Edu3.cat



En aquesta línia metodològica de «lectura en parella» i «tutoria entre iguals», que propugna que interacció entre aprenents és un motor d'aprenentatge significatiu, s'ha impulsat el programa Llegiu i parleu, amb la finalitat de crear diferents recursos que permetin a la població adulta reforçar l'aprenentatge de la llengua catalana a partir de la lectura. Així, recentment s'ha presentat el material Llegir per parlar, llegir per aprendre, que consisteix en un seguit de fulls d'activitats, presentats en format pdf, que combinen una lectura -diferent a cada full- amb la pràctica de la conversa; i en una Guia d'ús dels materials que conté les orientacions didàctiques. En les activitats que es proposen hi participen sempre un tutor i un aprenent. El tutor és qui condueix les activitats i pren la responsabilitat de la preparació de la lectura abans de la trobada.

El material es pot descarregar de la pàgina web de Llengua catalana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Com fer comentaris o aportacions:
1r. Escriviu el text del que vulgueu comunicar al requadre de sota.
2n. A "Escull una identitat", heu de dir qui sou. Per fer-ho, cliqueu el punt on diu Nom/URL i poseu el vostre nom.
3. I, finalment, cliqueu "Publica"
Avís: Per veure el vostre comentari publicat haureu d'esperar que sigui moderat per l'administradora del blog. Gràcies

Ir Arriba